10 sep. 2017

Bostadsköp - ska jag vänta?


Har senaste två åren mer och mer börjat fundera kring bostadsköp och har varit någorlunda säker på att det är något jag kommer genomföra inom en snar framtid. Senaste året satte jag en period på när jag ville ha min egen bostad, våren 2018. Nu när det börjar närma sig känns det inte lika kul som jag trott, det är många nya tankar som går igenom mitt huvud. Jag tänkte ta tillfället och skriva ner dessa och förhoppningsvis få någon klarhet i vart jag står och vad jag vill.

Vad händer med min portfölj vid bostadsköp?
Jag har idag en stor del av mina sparade pengar investerat på annat håll, dessa kommer förhoppningsvis att räcka till kontantinsatsen vid bostadsköp. Jag är väldigt emot att sälja av delar av min portfölj för att finansiera bostaden. Detta för att jag tidigare varit väldigt snabb med att sälja när jag haft behov av likvida medel.

Kommer någon bostadskrasch?
Utan att vara så jätte insatt i bostadsmarknaden har min syn på senare tid varit att utbudet av bostäder har ökat samtidigt som prishöjningarna stannat av. Min känsla är att vi kommer få se en priskorrigering på bostäder inom en framtid men hur lång tid kan det ta?

Vad är din tanke kring bostadsköp i dagens läge?

4 kommentarer:

 1. Kan du hyra så finns egt ingen anledning att köpa bostadsrätt. Kom ihåg att det inte är en egen bostad du köper, det är rätten att bo där. Som med aktier, vad är pris och vad är värde? Måste du köpa bostadsrätt för att bo är det en annan sak, då har du inget val.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det stämmer verkligen. För mig kommer bostadsköp nog vara en av mina största "investeringar" i mitt liv och jag känner att jag varit någorlunda säker på vart jag ska köpa, hur jag vill bo och när detta köp ska ske, är nog därför det påverkat mig lite för mycket i dagsläge.

   Tack för din kommentar!

   Radera
 2. Hej, jag är NIRA SHALOM, jag är här ute för att sprida de goda nyheterna till hela världen om hur jag fick min ex-kärlek tillbaka. Jag blev galen när min kärlek lämnade mig till en annan tjej förra månaden, men när jag träffar en vän som presenterar mig för Baba Wale da Wiseman, den stora budbäraren, berättade jag mitt problem för Baba Wale om hur min ex-kärlek lämnade mig och också hur jag behövde få jobb i ett mycket stort företag. Han sa bara till mig att jag har kommit till rätt ställe där jag kommer att få mitt hjärtabegär utan någon biverkning. Han berättade för mig vad jag behöver göra, efter att det var gjort. Under de närmaste två dagarna ringde min kärlek till mig i telefon och sa ledsen att jag levde mig innan nu och även nästa vecka efter att min kärlek ringde mig ber om förlåtelse, jag kallades till intervju i mitt önskade företag om jag behövde arbeta som handledare. Jag är så glad och överväldigad att jag måste berätta detta för hela världen om hur Baba Wale hjälper mig att tillgodose mitt hjärta. Baba Wale är specialist på all slags förtrollning och god magi. Om du behöver någon form av hjälpkontakter, Baba Wale, på följande e-postadress: babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp: +2348136951551 Viber +2348136951551 Tack mig senare

  SvaraRadera
 3. Do you need Personal Finance?
  Business Cash Finance?
  Unsecured Finance
  Fast and Simple Finance?
  Quick Application Process?
  Finance. Services Rendered include,
  *Debt Consolidation Finance
  *Business Finance Services
  *Personal Finance services Help
  contact us today and get the best lending service
  personal cash business cash just email us below
  Contact Us: financialserviceoffer876@gmail.com
  call or add us on what's app +918929509036

  SvaraRadera