27 dec. 2016

Mina mål - 2017 och i framtidenNu när året börjar närma sig sitt slut är det dags att spika mitt mål för kommande år. Sedan tidigare har jag nämnt att mitt mål har varit att nå en utdelning på 120 000 kronor/år detta då 10 000 kr/månad känns som en summa som skulle kunna göra stor skillnad för mig. Jag har dock på senare tid funderat på vad denna summa kommer att betyda efter att jag är klar med skolan och arbetar, får en månadslön.

En summa på 10 000 kronor/månad gör väl även då en skillnad, men idag skulle det vara nästan en fördubbling av min inkomst. Därför har jag kommit fram till att mitt mål kommande år, 2017, ska vara att jag ska ha samlade tillgångar på 500 000 kronor. Då jag idag ligger på 440 000 kronor, ser det verkligen inte svårt ut. Men när jag nu till våren ska studera igen kommer det vara svårt att kombinera detta med bägge jobben jag har och det kan sluta med att jag väljer att lägga av med det ena.

Sedan måste jag även ta hänsyn till att jag kommande år förmodligen kommer att tjäna över CSNs fribelopp, som gör att mitt lån men även bidrag kan komma att minska. Därför känns målet på 500 000 kr som rimligt.

Utöver detta vill jag även gå in på mitt slutmål. Vad vill jag med mitt sparande? Jag har nog aldrig haft ett svar som jag känner är tillräckligt. För mig har det alltid handlat om att få utdelningar som i framtiden kommer underlätta min vardag, ha ett sparkapital som gör mig trygg. Utdelningar som då även möjliggör att jag själv får välja hur mycket jag vill arbeta. Idag är jag 22 år och idag tycker jag om att arbeta, därför vill jag inte heller sätta något mål när jag ska sluta arbeta om leva på mina utdelningar. Det kanske kommer i framtiden.

3 kommentarer:

 1. När jag ska packa med mig saker på en utflykt eller resa brukar jag ofta tänka 'bättre att ha den här grejen och inte behöva den än att behöva den och inte ha den'.

  Det är ett tankesätt som funkar bra på pengar med. Det är alltid bättre att ha pengarna än att inte ha dem men man får inte slösa bort livet i sin iver att spara/tjäna pengar. Det gäller att hitta en väg som funkar för var och en.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar, just det du säger har jag fått i råd av nära och kära, var faktiskt mycket sämre på "leva" eller spendera pengar på mig själv tidigare.

   Idag har det blivit bättre, har dock fortfarande svårt att lägga ner stora summor på enskilda köp, men försöker att inte tänka på det lika mycket, är fortfarande ung, jag kommer ha mycket tid att spara i framtiden.

   Radera
 2. Do you need Personal Finance?
  Business Cash Finance?
  Unsecured Finance
  Fast and Simple Finance?
  Quick Application Process?
  Finance. Services Rendered include,
  *Debt Consolidation Finance
  *Business Finance Services
  *Personal Finance services Help
  contact us today and get the best lending service
  personal cash business cash just email us below
  Contact Us: financialserviceoffer876@gmail.com
  call or add us on what's app +918929509036

  SvaraRadera