10 sep. 2017

Bostadsköp - ska jag vänta?


Har senaste två åren mer och mer börjat fundera kring bostadsköp och har varit någorlunda säker på att det är något jag kommer genomföra inom en snar framtid. Senaste året satte jag en period på när jag ville ha min egen bostad, våren 2018. Nu när det börjar närma sig känns det inte lika kul som jag trott, det är många nya tankar som går igenom mitt huvud. Jag tänkte ta tillfället och skriva ner dessa och förhoppningsvis få någon klarhet i vart jag står och vad jag vill.

Vad händer med min portfölj vid bostadsköp?
Jag har idag en stor del av mina sparade pengar investerat på annat håll, dessa kommer förhoppningsvis att räcka till kontantinsatsen vid bostadsköp. Jag är väldigt emot att sälja av delar av min portfölj för att finansiera bostaden. Detta för att jag tidigare varit väldigt snabb med att sälja när jag haft behov av likvida medel.

Kommer någon bostadskrasch?
Utan att vara så jätte insatt i bostadsmarknaden har min syn på senare tid varit att utbudet av bostäder har ökat samtidigt som prishöjningarna stannat av. Min känsla är att vi kommer få se en priskorrigering på bostäder inom en framtid men hur lång tid kan det ta?

Vad är din tanke kring bostadsköp i dagens läge?

2 kommentarer:

 1. Kan du hyra så finns egt ingen anledning att köpa bostadsrätt. Kom ihåg att det inte är en egen bostad du köper, det är rätten att bo där. Som med aktier, vad är pris och vad är värde? Måste du köpa bostadsrätt för att bo är det en annan sak, då har du inget val.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det stämmer verkligen. För mig kommer bostadsköp nog vara en av mina största "investeringar" i mitt liv och jag känner att jag varit någorlunda säker på vart jag ska köpa, hur jag vill bo och när detta köp ska ske, är nog därför det påverkat mig lite för mycket i dagsläge.

   Tack för din kommentar!

   Radera